download MP3 music at Audiobits

André van Zyl

André van Zyl

André van Zyl

www.andrevanzyl.nlgenres: pop, rock, praise/worship,
  • Biography by Ecovata

André mag dan nieuw zijn in de professionele gospelmuziek, hij leidt al sinds 1996 aanbidding in kerken en op conferenties. Deze Zuid-Afrikaanse singer/songwriter/aanbiddingsleider woont sinds 2002 in Nederland, waar hij parttime in de gezondheidszorg werkt en tot eind 2007 locale studentenwerker was voor de Navigators (een internationale christelijke beweging).

Het is niet voor niets dat André tot nu heeft gewacht om zijn eerste studio-album uit te brengen. “Zo’n acht jaar geleden bad ik dat God me alleen naar een muzikale carrière zou leiden als Hij vond dat ik er klaar was. Ergens denk ik dat niet ik tot nu heb gewacht om een project te starten, maar dat God heeft gewacht. Als ik terug denk aan de tijd waarin ik dat gebed bad, weet ik zeker dat ik toen emotioneel niet sterk genoeg was om de druk en dingen als trots aan te kunnen”, zegt André. Zijn verlangen dat anderen God persoonlijk leren kennen en groeien in een relatie met Hem is de motivatie achter de man en de muziek. “Ik wil groeien in mijn eigen relatie met God en ik wil anderen zien groeien. Daarom doe ik wat ik doe! Niet alleen in muziek, maar ook in het werken met studenten. Het leven eindigt niet met het aannemen van Christus als onze Redder. Het leven begint daar.”
De nieuwe CD zal zes originele Engelse nummers hebben en één aanbiddingsnummer vertaald in het Nederlands. De muzikale stijl is een mix tussen pop en rock, met een neiging richting rock. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar dat is wat het album speciaal maakt en het een uniek geluid geeft. De melodieën zijn fris en pakkend, waardoor de muziek dagenlang kan blijven hangen.

AlbumsTools

NL EN