download MP3 music at Audiobits

Henk-Jan & Frans

Henk-Jan & Frans

Henk-Jan & Frans

www.edenmuziek.nlgenres: pop,
  • Biography by EdenMuziek

Eenvoudige Nederlandstalige luisterliedjes. Het begon met wat akkoorden op een gitaar ergens in een studentenkamer tweehoog in de stad Groningen. Daar werd de basis gelegd voor een jarenlange muzikale samenwerking tussen Henk-Jan Oudenampsen en Frans Brouwer. Destijds nog in de vijfmansformatie 'the happy gospelgroup'. Verhuizingen waren er de oorzaak van dat deze groep in 1979 ontbonden werd.
Henk-Jan en Frans besloten samen door te gaan met een door hen zelf geschreven Nederlandstalig repertoire. Sinds die tijd traden ze regelmatig op in koffiebars, jongerensamenkomsten, en in de openlucht op markten, braderieën en andere evenementen.
In 1981 werd hun eerste LP, 'n Splinternieuw leven, opgenomen, vijf jaar later gevolgd door de tweede: Houvast. Beide LP's kwamen tot stand in nauwe samenwerking met de Friese gospelgroep 'Overstag'. Het duo gebruikte naast twaalfsnarige gitaren ook een bas-gitaar, drumcomputer en een synthesizer. Enige jaren later verscheen de derde en laatste geluidsdrager van het duo: Gewoon anders. Het duo opereerde voornamelijk in het noordoosten van het land.
In 1990 kwam er een einde aan de muzikale samenwerking. Henk-Jan kreeg een baan bij Uitgeverij Medema in Vaassen en moest dus met z'n gezin verhuizen. Er was een periode afgesloten… of toch niet helemaal? In de jaren die volgden, kreeg het duo vaak telefoontjes, brieven en andere reacties. De vraag naar geluidsdragers bleef. Helaas waren alle LP's en cassettes uitverkocht. Om aan die vraag tegemoet te komen, verscheen deze verzamel-CD.

AlbumsTools

NL EN