download MP3 music at Audiobits

Psalmen voor Nu - Geen woord te veel

Psalmen voor Nu - Geen woord te veel

Geen woord te veel
Psalmen voor Nu

Publisher: Boekencentrum Uitgevers | PvN 04 | Release date: 19-03-2008

genres: praise/worship
€ 14.07
(album discount included)

Benieuwd naar Psalm 119 van Psalmen voor Nu?


Psalmen voor Nu ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig tot hét alternatief voor klassiek psalmzingen. Her en der worden de nieuwe versies van de psalmen gewaardeerd om de kwaliteit van de teksten, de manier waarop recht wordt gedaan aan de literaire schoonheid van de bijbelteksten en de frisse muzikale blik.
Dit is de vierde cd in de reeks. Psalmen voor in de auto en voor tijdens de afwas, maar dat niet alleen. Zo langzamerhand ontstaat een ruime en bruikbare selectie van opnieuw vormgegeven psalmen, voor een breed (para-)kerkelijk gebruik. Met dit album is meer dan eenderde deel van alle 150 psalmen uit de Bijbel ook in een modern jasje beschikbaar.Op het vorige album staat de lange en harde geschiedenisles van Psalm 78 in zijn geheel. En juist wat dat betreft werd album 4 een waagstuk: op deze cd heeft Psalm 119 een plaats, veruit de langste psalm. In een berijming van Menno van der Beek, die vanwege haar literaire schoonheid al voorgepubliceerd is in het Christelijk Literair Tijdschrift Liter, en die ook in een los katern te verkrijgen is.Een muziekliefhebber over de cd 4:

Als oud muziekdocent/beroepsmusicus is luisteren naar muziek mijn passie. En, ach, er is zoveel moois, goeds, interessants, boeiends te beluisteren. Echter, ééns in de pakweg 10 jaar, en steeds als je het niet verwacht, word je getroffen door iets supra-zinnelijks, iets dat de begrippen mooi, goed, interessant, boeiend te boven gaat. Laatst, luisterend in de nacht naar Radio Maria, was daar weer zo'n zeldzame zintuigverdovende sprank. Zo'n vonk, die als een reflex buiten al mijn zintuigen om mijn hersens en mijn ziel bereikte. Noemde we dat in de jaren '70 niet transcedent? Whatever. Geen woord teveel. Ongelooflijk.Tools

NL EN