download MP3 music at Audiobits

Elize Verlaan

Elize Verlaan

Elize Verlaan

www.elizeverlaan.nlgenres: pop,
  • Biography by Alta Voce

Elize Verlaan (1988) is een jonge zangeres uit Woerden. Zingen is haar grootste passie. Binnenkort komt haar cd ‘Nu voel ik me thuis’ uit. De hoogste tijd voor een kennismaking met Elize.

Cassettebandjes
Op jonge leeftijd wordt Elize al gelukkig van zingen. Zingen is haar grootste hobby en ze is er uren mee bezig. Samen met een vriendinnetje zingt ze heel wat cassettebandjes vol. In 2001 treedt Elize samen met een vriendin voor het eerst op. De twee vriendinnen doen mee aan een talentenjacht in Woerden en winnen de tweede prijs. Aangemoedigd door deze prijs blijft Elize zingen.

Het blijft niet bij één optreden. Elize zingt met bijzondere diensten, zoals Pasen en Kerst, in haar eigen gemeente in Woerden. Ook in andere kerken luistert ze de diensten op met haar prachtige stem.

Leon van Veen
In 2008 komt Elize Leon van Veen tegen. Hij nodigt haar uit om auditie te komen doen. Uit een groep van tien mensen wordt Elize gekozen om het nummer “I will praise You” op een cd in te zingen. Dit nummer sloeg gelijk goed aan in Gospel Nederland en inmiddels zelfs in het buitenland.

De samenwerking met Leon van Veen beviel goed en resulteerde in een kerst cd “O come Emmanuel” die in 2008 uitkomt. Daarnaast krijg Elize een solorol bij de kerstuitvoeringen van het koor “Promising Voices” en zingt ze samen met de Jostiband.

Nu voel ik me thuis
Elize: “Ik ervaar mijn muzikale talenten als een gave van God. Hem wil ik eren met mijn stem. Ik wil andere mensen door mijn zang in aanraking laten komen met de onvoorwaardelijke liefde van God.”

Vanuit deze visie heeft Elize de cd ‘Nu voel ik me thuis’ gemaakt. De cd gaat over de reis van het leven. Een reis met prachtige gebeurtenissen maar ook de minder mooie momenten in het leven. Elize heeft de keuze gemaakt om deze reis samen met God te maken. Dat deze keuze niet makkelijk is, ervaart ze zelf dagelijks.

Elize: “Er is elke dag weer van alles wat me afleid van God. Mijn eigen drukke leven of het onbegrip van mensen uit mijn omgeving. Soms voel ik me helemaal niet zo thuis op de deze wereld. Bij God voel ik me wel thuis, bij Hem kan ik thuiskomen na een lange dag. Als ik bij Hem ben kan ik zeggen… nu voel ik me thuis!”

AlbumsTools

NL EN