download MP3 music at Audiobits

Martine Lage

Martine Lage

Martine Lage

www.martinelage.nlgenres: pop,
  • Biography by MBL Muziek

Martine is een veelzijdige muzikant die zowel in de klassieke als in de lichte muziek haar sporen heeft verdiend. Ze studeerde orgel aan het Utrechts conservatorium. Ook ontdekte ze daar de piano en haar eigen stem. In die tijd schreef ze haar eerste liedjes. Wat ze al heel snel wist, was dat ze met muziek meer wilde dan alleen maar mensen vermaken. Muziek brengt gevoelens over die in een gewoon gesprek niet over te brengen zijn. De gevoelens die Martine over wil brengen, hebben alles te maken met haar geloof in God. Ze is daar van jongs af aan mee opgegroeid en wil dat heel graag delen met anderen: christenen en niet-christenen.

Al voordat de psalmen door bijvoorbeeld het Psalmen Voor Nu project nieuw leven werd ingeblazen, schreef Martine haar eerste muziek op (onberijmde) psalmteksten uit de Groot Nieuws vertaling. In psalmen wordt gejuicht, maar ook gehuild en geschreeuwd. Het leven met God in deze wereld is niet alleen maar juichen en loven; ook christenen hebben vragen, twijfels en soms zelfs depressies. Deze gevoelens en onderwerpen schuwt ze niet in haar eigen liedteksten. Dwars door al het juichen, huilen en schreeuwen heen ervaart ze dat God rondom haar is. Rondom haarzelf, rondom haar gezin, rondom het proces van liedjesschrijven. Onlosmakelijk verbonden met alles wat ze denkt, voelt en doet, zoals in psalm 139 zo prachtig verwoord wordt. Maar ook - ondanks alle ellende die we vaak om ons heen zien - nog steeds rondom onze wereld.

Martine speelt en zingt regelmatig in diensten, sing-ins, en andere bijeenkomsten. Ook speelt en zingt ze in het theaterprogramma DICHTerbij van Theo Tomassen, waar ze ook enkele liedjes voor schreef.
Eind januari 2012 bracht Martine in eigen beheer haar eerste CD uit die ze de titel ‘Rondom’ meegaf. Aan ‘Rondom’, geproduceerd door Henk Pool, werken mee de muzikanten Job Noordmans (drums), Martin Hoving (basgitaar), Daniël Tanate (gitaar), Gijs de Groot (cello), Titia Bron-Sierksma (fluit), Henk de Koning en Henk Pool (beiden keyboards), en - hoe verrassend - Martine zelf (piano & zang). Martines muziek en teksten zijn moeilijk in een hokje te plaatsen; ze heeft een eigen, unieke stijl. De teksten zetten je aan het nadenken. De termen ‘luisterliedjes’ en ‘kleinkunst’ komen misschien nog het dichtst in de buurt.

AlbumsTools

NL EN