download MP3 music at Audiobits

Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

www.matthijnbuwalda.nlgenres: pop, rock, praise/worship,
  • Biography by Ecovata

Op 6 september 1983 zag Matthijn het levenslicht in Smallingerland, Friesland. Vanaf dat moment is hij omringd door ouders die niet alleen over Jezus vertelden maar Hem ook altijd zo goed mogelijk hebben nageleefd. Toen hij 4 jaar jong was heeft hij zijn hartje aan Jezus gegeven.

Geestelijk groeien deed hij in de warmte van thuis, op de zondagschool van de kerk en op de basisschool waar hij heen ging. Op latere leeftijd hebben de WervelWindWeekenden van de EO en het SoulSurvivor festival een belangrijke bijdrage geleverd aan zijn geestelijke groei. De passie voor muziek zat er al vroeg in; vanaf zijn tiende zong hij mee in het koor Revival Kids dat ieder jaar de kinderopwekking cd’s inzong.

Al deze dingen hebben bijgedragen aan het verlangen om zijn twee grote passie’s, God en muziek, te combineren. Op muzikaal gebied maakte hij in deze periode een omweg langs de hiphop route. Als lid van de rapgroep D-vine heeft hij drie jaar lang een groot deel van Nederland gezien terwijl hij, samen met zijn broer Stefan, rappend op een podium stond.

Toen hij zo’n anderhalf jaar geleden in contact kwam met Kees Kraayenoord en zijn manager was er onmiddellijk een klik. De gedeelde passie voor het aanbidden van God door muziek bleek niet alleen een goede basis voor een samenwerking op het gebied van songwriting en concerten maar ook op persoonlijk vlak klikte het al snel.

Op dit moment heeft Matthijn al een indrukwekkend CV opgebouwd voor zo’n jonge artiest. Zo heeft hij getourd met Kees Kraayenoord, meegewerkt aan de benefietacties van Zip Your Lip en Praise Against Aids, verschillende eigen concerten gegeven en op het hoofdpodium van het Flevo Festival gestaan voor ruim 12.000 mensen. Van zijn eerste album ‘Storm voor de Stilte’ zijn inmiddels duizenden exemplaren verkocht. Zijn tweede album ‘Hooggeëerd Publiek’ is in het najaar van 2008 uitgekomen.

Twee van zijn nummers zijn uitgebracht door stichting Opwekking op de Live@opwekking cd’s. Het nummer ‘Heerser over alle dingen’ dat hij samen met Kees Kraayenoord schreef is inmiddels ook door opwekking uitgebracht op één van de reguliere cd’s. Ook heeft Matthijn zijn eerste stappen op het gebied van songwriting in het engels gezet. Een engelstalig nummer dat hij, opnieuw in samenwerking met Kees Kraayenoord, schreef is inmiddels verschenen op de cd ‘Letting Go’ van Kees.

Matthijn is in juli 2007 getrouwd met Annemieke van Diepen. Ze wonen in Utrecht.


AlbumsTools

NL EN