download MP3 music at Audiobits

Ramon Plakke

Ramon Plakke

Ramon Plakke

www.ramonplakke.nlgenres: rock, praise/worship,
  • Biography by LUID Producties

Ramon is een muzikant, songwriter, producer die gegrepen is door aanbidding en na een weg van bijna 20 jaar klaar is om een eigen album uit te brengen met nieuwe Nederlandstalige aanbiddingsongs.

Het is nooit de ambitie van Ramon geweest om aanbiddingleider te worden. Toen Ramon op zijn 16e begon als gitarist bij het Continenal Sound koor Discipel was hij nog van mening dat echte gitaristen niet zingen. In die tijd was zijn beeld van een aanbiddingleider: een man met een grote baard en een akoestische gitaar, die te hoog hangt voor een te dikke buik. Tijdens zijn studententijd moest Ramon zijn mening toch wat herzien toen hij als gitarist van de gospelband Colorplay! ook backing vocals ging zingen. In de Colorplay! tijd legde Ramon de basis voor zijn ontwikkeling als songwriter en producer. Zanger Menno Wiegeraad en Ramon ontwikkelden een stimulerende samenwerking waaruit de Colorplay! songs ontstonden.

Na de studententijd wilden de jongens van Colorplay! hun passie voor muziek op een professioneel niveau voortzetten en zo ontstond er een idee om te proberen een platencontract te krijgen bij een bekend label. Hiertoe werd de naam van de band omgedoopt tot maX. Het lukte hen wonder boven wonder om met name op basis van de goede songs een platendeal in de wacht te slepen bij Universal Music. maX is geen commercieel succes geworden, maar deze tijd is een onbetaalbare leerschool geweest op gebied van songwriting, productie en optreden.

Ramon was altijd al actief geweest in zijn locale kerk, maar op een gegeven moment werd Ramon’s hart gegrepen door een verlangen voor aanbidding. “Ik kan het niet echt uitleggen, maar in de tijd dat het begon af te lopen met maX kwam er een drive in me om muziek voor God te maken. Ik had een overtuiging dat de volgende CD die ik zou maken een worship album zou zijn”. Ramon begon met het schrijven van Nederlandstalige aanbiddingliederen. Er volgde contact met Soul Survivor en een jaar later produceerde hij ‘Dieper’. Dieper is een studio album met nieuwe Nederlandse aanbiddingnummers geschreven door jonge schrijvers, waaronder Ramon.

In die tijd voelde Ramon zich geroepen ook zelf aanbidding te gaan leiden. Dit verlangen werd zo sterk dat Ramon uiteindelijk zijn schroom om te zingen aan de kant kon leggen. “Als God wil dat ik zing, zal ik het wel kunnen”. Ramon begon zich te ontwikkelen als aanbiddingleider in zijn kerk en op evenementen en langzamerhand begon het idee te ontstaan om zelf eens een album te gaan maken.

Eind 2007 is Ramon in alle rust begonnen met de productie van Luid. “Ik wilde een stoer klinkende plaat maken met songs die goed mee te zingen zijn”. Luid staat voor integriteit en echt zijn voor God. Voor God mag je zijn wie je bent en je mag uiten wat er in je binnenste leeft, of dit nou vreugde of verdriet is. “In onze diensten merken we vaak weinig van de passie die je in de Bijbel tegenkomt. Waar wij vaak zittend op onze stoel een lied zingen, zie je in de Psalmen mensen juichen, jubelen, de handen opheffen, roepen, huilen, dansen, neerbuigen en stil zijn. Toen ik hier mee bezig was zag ik het nou niet direct zitten me op een ‘Bijbelse’ manier tijdens zangdiensten te gaan uiten. Toch realiseer ik me dat ik die Bijbelse passie mag herontdekken. En dan gaat het er natuurlijk niet om wie er het hardst schreeuwt. Echtheid is belangrijk, het gaat om jezelf durven zijn voor God en vervolgens ook voor degene naast je.”

Met het uitbrengen van dit debuutalbum geeft Ramon Nederlandse aanbidding een eigen geluid. “Terugkijkend ben ik ontzettend dankbaar met wat ik allemaal heb mogen leren, om nu in staat te zijn deze CD te produceren. Mijn gebed is dat de liederen verwoorden wat er in het hart leeft de mensen, zodat ze deze luid willen meezingen”.

AlbumsTools

NL EN