download MP3 music at Audiobits

Solid

Solid

Solid

www.solid-band.begenres: rock,
  • Biography by Ecovata

In 1988 is Solid ontstaan uit een samenvoeging van twee bands en heeft de afgelopen jaren onder de naam Gospelrockband Solid enige bekendheid in Nederland en België gekregen.

Op hun eerste CD "This isn't fiction" werkte Solid nog met een drumcomputer, maar in 1991 sloot zich de drummer van de Nederlandse gospelrockband Target bij Solid aan.

In de afgelopen 18 jaar heeft Solid op tal van plaatsen in Nederland en België optredens verzorgd, o.a. tijdens het After Target concert, op het Christian Artists Seminar te Dalfsen, op het Flevo Totaalfestival en drie maal in het voorprogramma van de Amerikaanse blueszanger Darrel Mansfield.

In 1996 kwam SOLID met het 6 songs tellende mini-album "Let's move on"

In april 2003 is ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan
e Full CD "Look for real love" gepresenteerd met een jubileumconcert in Het Poorthuis te Peer(B). Dit was een feestelijk gebeuren waarbij ca. 450 fans aanwezig waren.

SOLID heeft de beschikking over zéér goede geluidsapparatuur, waarmee zowel binnen als buiten opgetreden kan worden en die altijd bediend wordt door een eigen ervaren geluidstechnicus.
Een optreden van Solid is een waar feest, waarbij het publiek alle mogelijkheden heeft om mee te dansen, te
zingen en te klappen.

Daarbij wordt het hoofddoel van SOLID niet vergeten, dit is en blijft het verkondigen van het Evangelie van Jezus Christus door muziek en zang.

De laatste jaren hebben een aantal wisselingen in bandleden plaatsgevonden, mede daardoor is Solid geëvolueerd van een Gospelrockband naar een Praiseband.

Het repertoire bestaat tegenwoordig vooral uit Praiseliederen uit de Opwekkingsbundel, songs van Hillsong e.a., waarbij onze Gospelrock achtergrond vaak nog hoorbaar is.


AlbumsTools

NL EN